fredag 17. september 2010

Hvordan skal man oppbevare sine mynter?

Etter hvert som man begynner å opparbeide seg en samling av mynter, er det mange som lurer på hvordan man bør oppbevare samleobjektene. I myntkatalogen "Norges mynter" 40. utgave finner vi følgende tips om oppbevaring av mynter:

  • Mange foretrekker myntskrin eller skuffer med fløyel eller filt. De gledes over å trekke ut en skuff og betrakte flere mynter sammen. De ligger trygt og godt i slike skrin og skuffer, bare du ikke utsetter myntene for skarpt sollys over lengre tid. Sollys er ikke bra, tørre og mørke steder er best for oppbevaring. Mynter som du har mottatt i kapsler bør du la ligge i sine forpakninger slik de kom.

  • Oppbevaring i såkalte Hartbergerlommer, som igjen er stukket inn i plastlommer i et album, er også helt trygt, men da er det to lag plast som skiller deg fra myntene dine.

  • I utlandet, spesielt USA, blir stadig flere mynter pakket inn i såkalte ubrytelige graderingspakninger, hvor du garantert ikke får noen kontakt med mynten. Det blir en helt steril pakke for de som ønsker det.

  • De spesielle papirkonvoluttene som er laget for oppbevaring av mynter er helt OK, produsert i syrefritt papir. Hvis du skriver noe utenpå konvolutten, bør du gjøre det med blyant før du legger mynten i.

Selv liker jeg best å oppbevare samlingene mine i myntskrin i en safe i banken.


http://www.samlerhuset.no/


http://www.facebook.com/samlerhuset


http://www.samlerhuset.blogg.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar